Tavuk Dönerde Yeni Dönem: Bakanlık Kararı Açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tavuk Dönerde Yeni Dönem: Bakanlık Kararı Açıkladı
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
20 Eyl 2024 / Cum 14:57
1 dk okuma / 4.324 Kez Okundu
| | |

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye'de sokak lezzetlerinden tavuk dönere ve sucuk ürünlerine yeni standartlar getiriyor. Yağ oranı düşürülüyor, hamburger tanımı ilk kez yapılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye'de sokak lezzetlerinin başında gelen tavuk döner ve et ürünlerinde yeni düzenlemeler getiriyor. Yeni tebliğ taslağıyla birlikte et ve karışımlarında önemli değişiklikler yapılacak. Mevcut düzenlemelerde tavuk dönerdeki yağ oranı %20 iken, yeni düzenleme ile bu oran %15’e indirilecek.

Taslak, ilk kez 'hamburger' tanımını içeriyor. Bu tanıma göre hamburger, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların seçilmiş etlerinden yapılan bir karışımdan oluşacak. Hayvanın yağları, baharatlar ve gıda katkı maddeleri de bu karışıma eklenecek.

Sucuk konusunda da yenilikler var. Isıl işlem görmüş sucuk ve diğer sucuk türleri için sınıflandırma yapılacak, ısıl işlem görmüş kümes hayvanı sucuğunda kullanılacak kalsiyum miktarına sınır getirilecek. Bu düzenlemelerle birlikte tüketicilere daha güvenilir ve kaliteli ürünler sunulması hedefleniyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.