Tartışılan uygulama Türkiye'den kaldırıldı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tartışılan uygulama Türkiye
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
18 Eki 2024 / Cum 12:40
1 dk okuma / 236 Kez Okundu
| | |

Discord, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Türkiye'de erişime kapatıldı. Uygulama, App Store'dan kaldırıldı ve yeni kullanıcılar erişim sağlayamıyor. Mevcut kullanıcılar ise VPN ile kullanmaya devam edebiliyor.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla popüler iletişim platformu Discord, Türkiye'de erişime kapatıldı. Karar sonrası, platforma erişim tamamen engellenirken, Discord aynı zamanda Apple'ın App Store mağazasından da kaldırıldı. Mevcut kullanıcılar VPN gibi hizmetler kullanarak uygulamaya erişim sağlamaya devam ederken, yeni kullanıcılar platformu indiremiyor.

Henüz erişim engeline dair resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, bazı kullanıcılar uygulamanın App Store arama sonuçlarında görünmediğini ve indirme bağlantıları aracılığıyla da ulaşamadıklarını bildiriyor. Türkiye'de yasaklanan Discord'a ilişkin gelişmeler merakla bekleniyor.

Neden Erişim Engellendi?

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, platformun neden erişime kapatıldığı ve uygulamanın App Store'dan kaldırılma sebebi hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Kullanıcılar, özellikle oyun toplulukları ve çeşitli sosyal gruplar arasında yaygın olarak kullanılan bu platformun yasaklanmasına ilişkin daha fazla bilgi almak için bekliyor.

Discord Nedir?

Discord, kullanıcıların sesli, görüntülü ve yazılı sohbet edebildiği bir platform olarak biliniyor. Özellikle oyunseverler arasında popüler olan platform, aynı zamanda çeşitli topluluklar ve profesyonel gruplar tarafından da kullanılıyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.