Sağlık bakanından 'Yenidoğan Çetesi' açıklaması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sağlık bakanından
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
20 Eki 2024 / Paz 18:32
1 dk okuma / 121 Kez Okundu
| | |

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, canlı yayında yenidoğan çetesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan, çeteyi çökerttiklerini, 10 hastanenin kapatıldığını ve 5 bin denetleme yapıldığını belirtti. Çetenin bebek bakımı ihmal ettiğini vurguladı ve tüm şikayetlerin değerlendirildiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, katıldığı bir canlı yayında yenidoğan çetesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu, bu çetenin bebeklerin bakımını ihmal ettiğini ve ölümlerine sebep olduğunu ifade ederek, "Çok üzgünüm. Bebeklerimizi maalesef bakmamış, bakamamış bir cani çeteden bahsediyoruz" dedi.

gizli operasyonlar ve Çetenin Çökertilmesi

Bakan, çeteyi çökertmek için yapılan gizli operasyonlar hakkında bilgi verdi. "Yenidoğan Çetesi" hakkında ilk ihbarın 2023 Mart ayında geldiğini belirten Memişoğlu, "Gizli bir takip ile ancak bulabiliriz dedik. 26 Nisan 2024'de Emniyet tarafından bu çeteye operasyon yapıldı" şeklinde konuştu. Operasyon sonucunda 10 hastanenin kapatıldığını ve 2024 yılında 112 sevkiyatlarının bu çeteye yaptırılmadığını açıkladı.

Denetim ve Şikayetler Üzerine

Bakan Memişoğlu, "Son 3 ayda İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü kapsamında 5 bin tane denetleme olmuş durumda. Tüm şikayetleri değerlendiriyoruz" ifadelerini kullanarak, kamuoyuna güvence verdi. Ayrıca, sağlık çalışanlarının ve sistemin denetleme süreçlerinin güçlü olduğunu vurguladı: "İçimizde çürük varsa o çürükleri de yakalarız. Bunlar bizim sağlık çalışanlarımızı temsil eden yaratıklar değiller."

Sonuç ve Gelecek Adımlar

Bakan, yenidoğan yoğun bakımlarının Eylül ayında denetlendiğini belirterek, "Gerekirse komisyonlar kurup tüm hastaneleri dolaşıyoruz" dedi. Operasyonların adli sürecinin devam ettiğini ve bu kişilerin hak ettikleri cezaları alacaklarını söyledi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.