Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İstifası Gündemde

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İstifası Gündemde
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
29 Haz 2024 / Cmt 09:35
1 dk okuma / 746 Kez Okundu
| | |

Ankara - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifasını sunarak Bakanlık'taki kişisel eşyalarını topladığı iddia edildi. Yerine Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci'nin geçeceği belirtiliyor.

 

Sosyal medya platformlarında gündem olan bu iddia, Habertürk yazarı Bülent Aydemir tarafından dile getirildi. Aydemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kişisel eşyalarını toplayıp bakanlıktaki makamından ayrıldığını öne sürdü. Koca'nın, İsmail Saymaz ile yaptığı görüşmede "Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" sorusuna "Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda" yanıtını verdiği bildirildi.

Aydemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

"Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya AK Parti'nin Kızılcahamam kampında çok yüklenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Koca'ya, 'Seni görevden alacağım' dedi ve Bakan Koca, istifasını sundu. Süreç böyle... Resmi Gazete'yi takip etmenizi öneririm. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üç saat önce bütün kişisel eşyalarını toplayıp Bakanlık'taki makamından ayrıldı. Cumhurbaşkanı, Koca'nın ayrılığını da içeren 4 bakan değişikliğini pazar günü kamp bitiminde yapabilir. Bu iki gün Resmi Gazete'yi takip etmenizi öneririm."

Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevini bıraktığını ve yerine Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci'nin atanacağını kaynaklarıyla doğruladığını belirtti. Ağırel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanı görevden ayrıldı. Kaynaklarımdan öğrendiğime göre Bakan olarak Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci'nin atanacağı konuşuluyor" ifadelerini kullandı.

Resmi bir açıklama beklenirken, kamuoyu gelişmeleri yakından takip ediyor.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.