Ruhsatsız silah taşıyanlara ağır cezalar yolda

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ruhsatsız silah taşıyanlara ağır cezalar yolda
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
19 Eki 2024 / Cmt 09:40
2 dk okuma / 534 Kez Okundu
| | |

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ'da 'Türkiye'nin Huzuru' toplantısında suç oranlarındaki düşüş ve ruhsatsız silah taşımanın cezalarını arttıracak yeni tasarı hakkında bilgi verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA TEKİRDAĞ'DA "TÜRKİYE'NİN HUZURU" TOPLANTISINA KATILDI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ'da düzenlenen "Türkiye'nin Huzuru" asayiş toplantısına katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından, suç oranlarında genel bir düşüş olduğunu belirtti. Yerlikaya, ruhsatsız silah taşıma cezalarını daha caydırıcı hale getirecek yeni bir tasarı üzerinde çalışıldığını açıkladı.

SUÇ ORANLARINDAKİ DÜŞÜŞ DİKKAT ÇEKİYOR
Türkiye genelinde kişilere karşı işlenen suçlarda geçen yılın ilk 9 ayına kıyasla %4 oranında, mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise %30 oranında bir düşüş yaşandığını belirten Yerlikaya, çeşitli suç türlerinde azalma olduğunu vurguladı. Örneğin, konut dokunulmazlığı ihlali %22, kasten öldürme %11, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma %10 oranında azaldı.

RUHSATSIZ SİLAH CEZALARINA YENİ TASARI GELİYOR
Yerlikaya, ruhsatsız silah taşımayla ilgili cezaların caydırıcı hale getirilmesi için hazırladıkları yeni kanun tasarısından da bahsetti. İçişleri Bakanlığı'nın bu konudaki kararlılığına vurgu yaparak, "Ruhsatsız silahlarla mücadelemiz devam edecek" dedi.

ORGANİZE SUÇ VE TERÖRLE MÜCADELEDE BAŞARILAR
Organize suç örgütleriyle yapılan operasyonlar ve sonuçlarından da bahseden Yerlikaya, Tekirdağ’da 11 organize suç örgütünün çökertildiğini ve 215 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Ayrıca terörle mücadelede yapılan operasyonlar hakkında da bilgi verdi.

UYUŞTURUCU VE DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE
Uyuşturucuyla mücadele ve düzensiz göçle ilgili de bilgiler paylaşan Bakan Yerlikaya, yılın ilk 9 ayında 3487 kişinin gözaltına alındığını ve 439 kişinin tutuklandığını ifade etti. Ayrıca, düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirtti.

MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI
Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı olarak Türkiye'nin huzuru ve güvenliği için çalışmalarının süreceğini ve bu konuda hiçbir şekilde geri adım atılmayacağını vurguladı. “Vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak bizim asli görevimizdir” dedi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.