Rojin Kabaiş’in Son Kitabı: Sait Faik'in 'Kayıp Aranıyor'

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Rojin Kabaiş’in Son Kitabı: Sait Faik
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
17 Eki 2024 / Per 15:26
1 dk okuma / 13 Kez Okundu
| | |

Van'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş'in en son okuduğu kitap 'Kayıp Aranıyor' ortaya çıktı. Genç kızın internetteki aramaları ise dikkat çekti.

ROJİN KABAIŞ'İN SON OKUDUĞU KİTAP ORTAYA ÇIKTI
Van'da 18 gün boyunca kaybolduktan sonra Van Gölü kıyısında cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş'in ölümü ülkeyi yasa boğdu. Genç kızın internette yaptığı aramalar ve son okuduğu kitap dikkat çekti.

KAYIP ARANAN KIZ VE OKUDUĞU SON KİTAP
21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in, Sait Faik Abasıyanık'ın 1953'te yayımlanan ikinci romanı "Kayıp Aranıyor" kitabını okuduğu ortaya çıktı. Odatv'nin aktardığı bilgilere göre, Rojin, kaybolmadan önce "Otopsi nasıl yapılır?", "Ölen kişinin banka hesabındaki paraya ne olur?" ve "Öldükten sonra cennete nasıl girilir?" şeklinde internet aramaları yaptı.

KİTABIN KONUSU VE 'NEVİN' KARAKTERİNİN HİKAYESİ
Roman, "Nevin" isimli karakterin, iki yüzlü olarak gördüğü dünyadan kaçışını anlatıyor. Nevin, yalansız ve özgür bir dünya arayışı içinde kayıplara karışıyor. Çevresindeki toplumla uyum sağlamakta zorlanan Nevin, kimliğini arayan bir genç kadını temsil ediyor.

OTOPSİ SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Rojin Kabaiş'in otopsi süreci devam ederken, okuduğu son kitap ve yaptığı aramalar, genç kızın ölümüne dair soru işaretlerini artırdı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi olan Rojin'in son günleri ve düşünceleri, "Kayıp Aranıyor" kitabındaki Nevin karakterine benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.