Rojin Kabaiş bulundu mu? Kaçırıldı mı? Nerede ?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Rojin Kabaiş bulundu mu? Kaçırıldı mı? Nerede ?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
08 Eki 2024 / Sal 07:55
3 dk okuma / 12 Kez Okundu
| | |

Van’da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’ten 10 gündür haber alınamıyor. Van Gölü’nde ve çevresinde devam eden arama çalışmalarında çeşitli teknolojik cihazlar ve dalgıç ekipleri kullanılıyor.

Van’da kaldığı yurttan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları 10’uncu gününde de aralıksız sürüyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi olan Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve o günden bu yana kendisinden haber alınamıyor.

 
Kabaiş’in arkadaşları, ertesi gün saat 12.00 sıralarında genç kızın telefonuna ulaşamayınca durumu polise bildirdi. Arkadaşlarının aktardığına göre, Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gitmeyi planladığını söylemiş, bu teklifi arkadaşlarına iletmiş ancak arkadaşları kendisine katılmamıştı.
 
ROJİN KABAİŞ’İN KAYBOLMASI
Kabaiş’in kaybolduğu gün, telefonla annesiyle yaptığı görüşmede markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylemişti. Ancak daha sonra Van Gölü Sahili’nde Kabaiş’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon, polis tarafından incelenmek üzere alındı. Kabaiş’in kayboluşunun ardından polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Van Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri genç kızın bulunması için kapsamlı bir arama çalışması başlattı.
 
VAN GÖLÜ’NDE YOĞUN ARAMA ÇALIŞMALARI
Arama çalışmaları, Van Gölü’nde ve çevresinde yoğunlaşmış durumda. Arama ekibi, deniz altı ve üstü tarama ekipmanları kullanarak Kabaiş’i bulmaya çalışıyor. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, su altı görüntüleme ekipmanları ve su üstü radar cihazlarıyla Van Gölü’nün farklı bölgelerinde aramalar yapılıyor. Dalgıç ekipleri de belirli aralıklarla gölde dalış yaparak aramalara katkıda bulunuyor.
 
TEKNOLOJİK EKİPMANLAR VE DALIŞLARLA ARAMA
Van Gölü’nün geniş bir alanı kaplaması ve derin olması nedeniyle, su altı teknolojilerinden yoğun bir şekilde faydalanılıyor. Jandarma, sahil güvenlik, polis ve AFAD ekiplerinden oluşan dalgıçlar, belirli periyotlarla gölün dip bölgelerinde dalışlar yaparak Rojin Kabaiş’e ait herhangi bir ize ulaşmaya çalışıyor. Ancak şu ana kadar yapılan çalışmalarda herhangi bir sonuç elde edilemedi.
 
KAÇIRILMA ŞÜPHESİ VE ARAÇ İNCELEMELERİ
Kabaiş’in kaybolmasının ardından kaçırılma ihtimali de göz önünde bulunduruluyor. Güvenlik güçleri, olayın yaşandığı ilk günden itibaren Bardakçı Mahallesi ve Van Gölü çevresinde bulunan 100’den fazla aracı detaylı bir şekilde inceledi. Ancak araçların incelenmesinde de şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanmadı. Kaçırılma ihtimalinin değerlendirilmesi için bölgedeki güvenlik kameraları da mercek altına alınmış durumda.
 
ARAMALARIN 10’UNCU GÜNÜ
Arama çalışmaları bugün 10’uncu gününe girdi. Tüm bu süre boyunca gerek karada gerekse gölde yapılan arama faaliyetlerinden henüz somut bir sonuç alınamadı. Van Gölü’nde İskele Sahili ve çevresinde yapılan yoğun aramalar, bugün de devam ediyor. Rojin Kabaiş’i bulmak için gönüllü arama kurtarma ekipleri de çalışmalara katılıyor. Polis ekipleri ise zaman zaman havadan destek sağlayarak geniş bir alanda arama yapmaya devam ediyor.
 
ROJİN KABAİŞ KAÇIRILDI MI?
Rojin Kabaiş’in kaçırılma ihtimali üzerinde duran ekipler, kaybolduğu günden bu yana Bardakçı Mahallesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi arasında kalan bölgedeki araçları detaylı olarak inceliyor. Kaçırılma ihtimaline karşı yapılan bu incelemelerde şu ana kadar net bir bulguya rastlanmadı.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir