Rekor Kıran Altın Fiyatları: Çeyrek Altın Ne Kadar?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Rekor Kıran Altın Fiyatları: Çeyrek Altın Ne Kadar?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
16 Eki 2024 / Çar 21:44
1 dk okuma / 566 Kez Okundu
| | |

16 Ekim 2024 tarihinde gram altın ve çeyrek altın fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Piyasalardaki son gelişmeler ve altın fiyatlarının detayları.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİYOR

altın fiyatları, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. gram altın ve çeyrek altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki, altın fiyatları ne kadar? 16 Ekim 2024 güncel çeyrek altın kuru fiyatları nedir?

ONS ALTIN REKOR SEVİYEDE

altın fiyatları rekor seviyelere yakın seyretti. ons altın, bugün yüzde 0,75 artışla 2.680 doların üzerine çıktı. Altında rekor 2.685 dolar seviyesinde.

GRAM VE ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

gram altın, 2.953 Türk Lirası ile rekor kırdı. Çeyrek altın da 4.820 Türk Lirası seviyesinde el değiştirdi. Piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ne kadar faiz indirimi gerçekleştireceğine ilişkin ipucu edinmek için ABD'de açıklanacak ekonomik verilere odaklandı.

FED'İN FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİLERİ

Fed'in 25 baz puan faiz indirimine gitmesine kesin gözüyle bakan yatırımcılar, para politikasına dair sonraki adımlara ilişkin ipuçlarını arıyor. ABD'de 30 yıl vadeli konut kredisi için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,52 ile ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Aynı haftada mortgage başvuruları yüzde 17 azaldı.

DÜNYA BANKASI'NDAN YENİ AÇIKLAMALAR

İngiltere'de yıllık enflasyon eylül ayında yüzde 1,7 olarak açıklandı. Böylece ülkede enflasyon 3,5 yıl sonra yüzde 2 hedefinin altına inmiş oldu. Dünya Bankası, kredi kapasitesini artırmak için 30 milyar dolar daha fazla ek finansman sağlanacağını duyurdu.

 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.