Recai Kutan Kimdir? Öldü mü? Nereli? Cenazesi ne zaman?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Recai Kutan Kimdir? Öldü mü? Nereli? Cenazesi ne zaman?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
07 Eki 2024 / Pzt 12:16
2 dk okuma / 443 Kez Okundu
| | |

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Mehmet Recai Kutan, mühendislikten siyasete uzanan hayatı ve önemli görevleri ile tanınıyor. Malatya doğumlu Kutan, Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı.

RECAİ KUTAN KİMDİR? TÜRK SİYASETİNİN ÖNEMLİ İSMİ HAYATINI KAYBETTİ
Türk siyasetinin duayenlerinden Mehmet Recai Kutan, 1930 yılında Malatya’da doğdu. Siyaset ve mühendislik kariyeriyle tanınan Kutan, Saadet Partisi’nin kurucu genel başkanlığını yapmış ve ülke siyasetine önemli katkılarda bulunmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden 1952 yılında mezun olan Kutan, kariyerine Devlet Su İşleri'nde (DSİ) mühendis olarak başlamış, zamanla önemli pozisyonlara yükselmiştir.

SİYASETE GEÇİŞ VE BAKANLIK GÖREVLERİ
Recai Kutan, 1974-1980 yılları arasında Milli Selamet Partisi (MSP) Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 1977 seçimlerinde MSP’den Malatya Milletvekili seçilerek, İmar ve İskan Bakanı oldu. 1980 darbesi sonrasında siyasi çalışmalarına ara vermek zorunda kalsa da, Refah Partisi'nde aktif görev alarak 20. Dönem Malatya Milletvekilliği yaptı. 54. Erbakan Hükümeti’nde ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı.

SAADET PARTİSİ'NİN KURUCUSU
Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından, 2001 yılında Saadet Partisi’ni kuran Recai Kutan, partinin ilk genel başkanı olarak siyasetteki etkisini sürdürdü. 2008 yılında genel başkanlık görevini Numan Kurtulmuş'a devretti. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği ve ESAM Genel Başkanlığı görevlerini vefatına kadar sürdürdü.

KUTAN’IN CENAZESİ NE ZAMAN?
Recai Kutan’ın cenazesiyle ilgili detaylı bilgilendirme, Saadet Partisi tarafından resmi açıklamalarla yapılacak. Türk siyasetinin bu değerli ismine veda için birçok kişi cenazeye katılmayı planlıyor.

RECAİ KUTAN’IN SİYASİ ETKİLERİ
Türk siyaseti üzerinde büyük etkileri bulunan Recai Kutan, Milli Görüş Hareketi'nin önde gelen isimlerinden biri olarak tarihe geçti. Mühendislik kariyerinden siyasete uzanan yaşamında, Türkiye’nin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağladı.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir