Okul müdürü kayıt parası alabilir mi? Kayıt parası ne kadar? Sorularına cevap geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Okul müdürü kayıt parası alabilir mi? Kayıt parası ne kadar? Sorularına cevap geldi
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
05 Eyl 2024 / Per 14:00
1 dk okuma / 4.845 Kez Okundu
| | |

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda kayıt ücreti talebinin söz konusu olmadığını ve okul yöneticilerinin böyle bir yetkisi bulunmadığını belirtti. Ayrıca, öğretmen tercihi konusunda merkezi yerleştirme yapılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda kayıt ücreti talebi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Herhangi bir okul yöneticisinin ‘ben sizin çocuğunuzu okula kayıt etmek için sizden kayıt ücreti istiyorum’ diyebilecek bir inisiyatif alanı yok" diyerek, okul yöneticilerinin böyle bir yetkisi bulunmadığını vurguladı. Tekin, "Bir ilkokul müdürümüz, adrese dayalı olarak kendi okulunun çevresinde hangi çocukların kayıt yaptıracağını biliyor. Okul müdürlerimizin bu pozisyona düşürülmesinden rahatsızım" dedi.

Bakan Tekin, kayıt ücretleriyle ilgili iki ana kaynağa işaret etti. Birincisi, bazı velilerin çocuklarını kendi adres bölgelerinde bulunmayan okullara kayıt ettirmek istemesi ve bu süreçte okul yöneticilerinin kayıt ücreti talep ettiği yönündeki iddialar. İkincisi ise, velilerin öğretmen seçme isteği ve bu durumun kafa karışıklığına neden olabileceği konusunda endişeler. Bakan Tekin, çocukların birinci ve beşinci sınıflara kayıt sırasında sınıf öğretmeni tercihi konusunda merkezi bir yerleştirme yapılacağını belirtti. Bu uygulamanın okul müdürlerinin zor durumda kalmalarını önleyeceği ifade edildi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.