Oğuz Tongsir Kimdir, Başörtüsü Skandalı Nedir?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Oğuz Tongsir Kimdir, Başörtüsü Skandalı Nedir?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
31 Ağu 2024 / Cmt 18:04
1 dk okuma / 452 Kez Okundu
| | |

Oğuz Tongsir'in kimliği ve TSYD'deki başörtüsü skandalı hakkında detaylar. Beşiktaş'taki yüzme havuzunda yaşanan olay, başörtüsü nedeniyle büyük tepkilere yol açtı ve TSYD Başkanı Oğuz Tongsir’in rolü tartışma konusu oldu.

Oğuz Tongsir, 1972 yılında Milliyet gazetesinde spor yazarlığına başlamış ve spor gazeteciliği alanında uzun bir kariyere sahiptir. Kariyeri boyunca Güneş ve Hürriyet gazetelerinde spor şefliği yapmış, özel televizyon kanallarının açılmasıyla HBB'de spor müdürlüğü görevini üstlenmiştir. Daha sonra Kanal 6, Kanal D ve Show TV gibi kanallarda çalışmış ve Lig TV'nin kuruluşunda yer almıştır. TRT'de de programlar sunmuş olan Tongsir, 2015 yılında Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanlığına seçilmiştir ve bu görevini halen sürdürmektedir. Fransızca ve İngilizce dillerini bilmektedir.

TSYD Başörtüsü Skandalı Olayı Nedir?

TSYD'ye ait Beşiktaş'taki yüzme havuzunda yaşanan olay, başörtüsü nedeniyle büyük tartışmalara neden oldu. Mehmet İzmirlioğlu adlı bir üye, eşiyle birlikte havuza girmek istediğinde, eşinin başörtülü olduğu gerekçesiyle havuza alınmadığını belirtti. Olayın ardından, havuz görevlisinin bu kararın TSYD Başkanı Oğuz Tongsir tarafından alındığını iddia ettiği öne sürüldü.

Bu olay, başörtüsü ve kişisel haklar konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. TSYD yönetimi ve Oğuz Tongsir’in olayla ilgili nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.