Öcalan’ın Yeri İmralı, Halk Meclis’te İstemiyor: Çarpıcı anket sonucu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öcalan’ın Yeri İmralı, Halk Meclis’te İstemiyor: Çarpıcı anket sonucu
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
23 Eki 2024 / Çar 15:52
1 dk okuma / 140 Kez Okundu
| | |

MHP lideri Bahçeli'nin Öcalan ile ilgili açıklamaları tartışma yarattı. Areda'nın yaptığı anket, halkın %65'inin Öcalan'ın Meclis'te konuşmasına karşı olduğunu gösteriyor.

ÖCALAN’IN YERİ İMRALI, MİLLET MECLİS’TE İSTEMİYOR

Son dönemde terörist başı Abdullah Öcalan’ın gündeme getirilmesi dikkat çekiyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, “Terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM'de konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” sözleri tartışma yarattı. Birçok kişi bu açıklamaları, “Öcalan serbest bırakılacak” şeklinde yorumladı. Ancak kamuoyuna göre PKK elebaşı Öcalan’ın yeri İmralı.

HALKIN ÖCALAN İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ

Areda Survey'in yaptığı ankete göre, vatandaşların %65’i Öcalan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşmasını yanlış buluyor. Türkiye genelinde 1113 katılımcı ile yapılan araştırmada, "MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarına katılıyor musunuz?" sorusuna %34,9 “Evet, katılıyorum” derken, %65,1 “Hayır, katılmıyorum” cevabını verdi.

İDAM CEZASINDAN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETE

Öcalan, 1999 yılında İmralı Adası’nda yapılan yargılama sonucunda “vatana ihanet” suçundan idam cezasına çarptırılmıştı. Ancak Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne uyum yasaları çerçevesinde idam cezası kaldırılınca, bu ceza ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi. O tarihten bu yana Öcalan, İmralı’da cezasını çekmeye devam ediyor.

PKK'YA MORAL OLDU

Öcalan ile ilgili bu tartışmalar, Türkiye ve Irak’ta zayıflayan, Suriye’de ise hareket kabiliyetini yitiren PKK terör örgütüne moral sağladı. Kandil, medya üzerinden mesajlar vermeye başladı. Batılı ülkelerin desteğiyle hareket eden PKK'nın, silah bırakma çağrılarına uyup uymayacağı ise belirsizliğini koruyor.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.