Narin Güran cinayetinde bir numaralı sanık belli oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Narin Güran cinayetinde bir numaralı sanık belli oldu
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
21 Eki 2024 / Pzt 16:32
2 dk okuma / 2.737 Kez Okundu
| | |

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturmasında iddianame tamamlandı. Amca Salim Güran baş şüpheli olarak belirlendi. 12'si tutuklu 22 kişi yargılanacak.

NARİN GÜRAN CİNAYETİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI
Diyarbakır’da kaybolduktan sonra ölü olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinin soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, cinayetin baş şüphelisi olarak amca Salim Güran adı öne çıktı. İddianame, ağır ceza mahkemesine sunulacak.

AMCA SALİM GÜRAN BAŞ ŞÜPHELİ OLARAK YER ALDI
Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Tavşantepe Köyü Muhtarı olan amca Salim Güran baş şüpheli olarak kayıtlara geçti. Başsavcı Mustafa Çelenk başkanlığında yürütülen toplantı sonrasında dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderileceği bildirildi. İddianameye göre, cinayetle ilgili 12’si tutuklu olmak üzere toplam 22 sanık hakkında dava açılacak.

YARGILANMA SÜRECİ BAŞLAYACAK
Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin ardından yargılama sürecinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen soruşturmada, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve diğer aile üyeleri de sanık olarak yer aldı.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ?
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Tavşantepe Köyü’nde kaybolan Narin Güran, 8 Eylül tarihinde Eğertutmaz Deresi'nde çuval içerisinde ölü olarak bulunmuştu. Narin’in cansız bedeni, okul çantasıyla birlikte 1,5 kilometre uzaklıkta dereye atılmıştı. Yapılan incelemeler sonucu olayın cinayet olduğu kesinleşmişti.

SORUŞTURMA SÜRECİ
Cinayetle ilgili olarak başlatılan soruşturmada delillerin toplanması ve detaylı incelemeler sonucunda suçla bağlantılı olduğu belirlenen 12 kişi tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, başsavcı vekili ve 3 savcının dahil olduğu özel ekip, soruşturmayı derinleştirerek iddianameyi hazırladı.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.