Muharrem Ayı Başladı! Aşure Ne Zaman?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Muharrem Ayı Başladı! Aşure Ne Zaman?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
08 Tem, 2024 / Pzt 14:33
1 dk okuma / 631 Kez Okundu
| | |

Muharrem ayı başladı! Aşure günü ne zaman? Muharrem ayının fazileti nedir? Aşure günü orucu nasıl tutulur? Muharrem ayında yapılabilecek diğer ibadetler nelerdir?

 

Muharrem ayı başladı! Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vakit hesaplarına göre 2024 Muharrem ayı 7 Temmuz Pazar günü başladı. Bu yıl Aşure günü ise 17 Temmuz Çarşamba günü ihya edilecek.

Muharrem ayının fazileti:

Muharrem ayı, "hürmet edilen" anlamına gelen ismiyle de bilinir. Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından "Allah'ın ayı" diye nitelendirilmiştir. Bu ayın faziletine, ilahî feyz ve bereketinin bolluğuna işarettir.

Muharrem ayında Oruç:

Muharrem ayında, özellikle de 10. gün olan Aşure günü oruç tutmak sünnettir. Hz. Peygamber (s.a.s.), Ramazan'dan sonra en faziletli orucun Muharrem ayında tutulan oruç olduğunu buyurmuştur.

Aşure Günü Orucu Nasıl Tutulur?

Aşure günü orucu, Muharrem ayının 9. veya 10. günü tutulabilir. Oruç niyeti, imsak vakti girip güneş doğmadan önce edilir. Oruç, güneş batana kadar devam eder.

Aşure Günü Orucunun fazileti:

Aşure günü orucunun önceki yılın günahlarına keffâret olacağına dair ümit vardır. Hz. Peygamber (s.a.s.) bu konudaki ümidini bir hadisinde dile getirmiştir.

Muharrem ayında Yapılabilecek Diğer İbadetler:

Muharrem ayında oruç tutmanın yanı sıra salâvat getirmek, dua etmek, Kur'an okumak gibi ibadetler de yapılması tavsiye edilir.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.