Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullarda Ücretsiz Ders Kitapları Uygulamasına Geçiyor!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
 Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullarda Ücretsiz Ders Kitapları Uygulamasına Geçiyor!
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
07 Mar 2024 / Per 14:59
/ 460 Kez Okundu
| |

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okullarda ücretsiz ders kitapları uygulamasına geçiyor. Bu uygulama ile özel okullarda okuyan öğrenciler de devlet okullarında olduğu gibi Bakanlık onaylı ders kitaplarını ücretsiz olarak alabilecek.

Uygulama 2024-2025 Eğitim Öğretim Döneminde Başlayacak
Yeni uygulama, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak. Bu tarihten itibaren tüm özel okullar, MEB onaylı ders kitaplarını ücretsiz olarak kullanmak zorunda olacak.

Özel Okullara Ücretsiz Ders Kitapları Gönderilecek
MEB, tüm özel okullara öğrenci sayısı kadar ders kitabını ücretsiz olarak gönderecek. Ders kitaplarının talep edilip edilmediğine bakılmaksızın tüm okullara gönderilecek.

Ders Kitaplarını Kullanmayan Özel Okullara Ceza Uygulanacak
Ders kitaplarını kullanmayan özel okullara Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 7. maddesindeki cezai müeyyideler uygulanacak. Bu madde, söz konusu fiilin tekrarı halinde brüt asgari ücretin 20 katına kadar idari para cezasına ve kurum açma izni ve çalışma ruhsatının iptaline kadar gidebilecek kademeli bir cezai müeyyideyi öngörüyor.

Uygulamanın Amaçları
Bu uygulamanın birçok amacı var. Başlıca amaçlar şunlar:

Bakanlığın denetiminden geçmeyen kitaplar aracılığıyla yanlış ve uygun olmayan öğrenmelerin önüne geçmek
Ortak sınavlar ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS gibi merkezi sınavlara katılacak öğrenciler için eşit şartlar oluşturmak
Özel okullara devam eden öğrencisi olan velilerin talep edilen farklı kitaplar için ekonomik yönden zorlanmamalarını sağlamak
Uygulamaya İlişkin Detaylar
MEB, ücretsiz olarak dağıtılan ders kitaplarının özel okullarda okuyan tüm öğrencilere de ücretsiz ulaştırılması için çalışmalarına devam ediyor.
Bakanlık, 2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren özel okulları okuttukları ders kitapları açısından denetime tabi tutacak.
Yeni düzenleme ile ayrıca "derslerde Bakanlık onaylı ders kitaplarının okutulmasını sağlama" konusunda, özel okulların kurucu ya da kurucu temsilcisi ile kurum müdürüne de çeşitli sorumluluk getirildi.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.