Memurların tepkisini çeken kararda geri adım atıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Memurların tepkisini çeken kararda geri adım atıldı
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
14 Eki 2024 / Pzt 19:50
1 dk okuma / 577 Kez Okundu
| | |

Hükümet, memurlar için sağlanan servis hizmetinin devam edeceğini duyurdu. Memur-Sen'in girişimleri sonucu alınan kararla, kamu personelinin ulaşım sorunları çözülmeye devam edecek.

MEMURLARA SERVİS HİZMETİ DEVAM EDECEK

Hükümetin, memurlar için sağladığı servis hizmetinin devam edeceği resmen açıklandı. Bu karar, memurların iş yerlerine ulaşımını kolaylaştırarak, günlük hayatlarını rahatlatmaya devam edecek.

MEMUR-SEN'DEN SERVİS HİZMETİ AÇIKLAMASI

Kamu personeline sağlanan servis hizmetiyle ilgili Memur-Sen'den açıklama geldi. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme'den itibaren elde ettiğimiz Servis Hizmeti kazanımımız, hukuksuz bir şekilde tasarruf tedbirleriyle engellenmiş ve bazı kamu kurumlarında uygulanmayarak personel mağdur edilmişti” ifadelerine yer verdi.

GÖRÜŞMELER SONUÇ VERDİ

Yalçın, Memur-Sen'in eylemleri ve bakanlıklarla yapılan görüşmeler sonucunda servis hizmetinin devam edeceğini belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini vurgulayan Yalçın, “Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurumlarına gönderilen yazıda servis hizmetine devam edileceği belirtilmiştir” dedi.

KAMUDA TEPKİ ÇEKEN TASARRUF TEDBİRLERİ

Daha önce Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında, savunma ve güvenlik dışındaki kamu personeli servis hizmetlerinin sözleşme bitiminde sonlandırılacağı açıklanmıştı. Bu tasarruf tedbiri, kamu çalışanları tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. Ancak yeni karar ile birlikte servis hizmetinin devam edeceği kesinleşmiş oldu.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.