KYK Yurt Sonuçları Sorgulama? KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? E-Devlet

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
KYK Yurt Sonuçları Sorgulama? KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? E-Devlet
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
04 Eyl 2024 / Çar 12:55
1 dk okuma / 96 Kez Okundu
| | |

2024 KYK yurt başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. Başvuruların sonuçlarının Eylül ayının ikinci haftasında açıklanması bekleniyor. KYK yurt ücretleri yurt tipine ve şehirlere göre değişiklik gösteriyor. Yedek adayların sonuçları takip etmek için belirtilen adrese göz atmaları gerekiyor.

2024 KYK yurt başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabilir hale gelecek. Üniversite eğitimi için devlet yurtlarında konaklamak isteyen adaylar, 20-24 Ağustos tarihlerinde başvurularını tamamladı. Başvuruların değerlendirilmesi süreci devam ederken, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan açıklama bekleniyor. KYK yurt başvuru sonuçları açıklandığında, adaylar e-Devlet üzerinden kayıt hakkı kazandıkları yurdun adresini, gerekli belgeleri ve kayıt tarihlerinin detaylarını görebilecekler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı henüz sonuçları erişime açmadı, ancak sonuçların Eylül ayının ikinci haftasına kadar açıklanması bekleniyor. KYK yurt başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile görüntülenebilecek. Yurt ücreti, yurt tipi ve şehre göre değişiklik gösterebiliyor; geçtiğimiz yıl ücretler 345 TL'den başlayarak 570 TL'ye kadar çıkmıştı.

Yedek adayların, sonuçları takip etmek için https://www.turkiye.gov.tr/Gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama adresini ziyaret etmeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti ödemesinden sonra, aylık yurt ücretleri her ayın son günü saat 23.00'e kadar ödenmelidir. Eylül ayı yurt ücretleri için son ödeme tarihi ise 15 Eylül saat 23.00'tür; bu tarihe kadar ödeme yapmayan öğrencilerin kayıtları iptal edilecektir.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.