KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı; Başvuru sonuç ekranı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı; Başvuru sonuç ekranı
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
05 Eyl 2024 / Per 11:32
1 dk okuma / 176 Kez Okundu
| | |

2024-2025 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Öğrenciler, KYK yurtlarına yerleşip yerleşemediklerini e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler. Detaylar haberimizde.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Üniversiteyi kazanarak başka şehirlere gidecek olan binlerce öğrenci, başvuruda bulundukları KYK yurt sonuçlarını e-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilecekler. Öğrencilerin merakla beklediği KYK yurt sonuçları, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından duyuruldu.

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

KYK yurt başvuru sonuçları, öğrencilerin e-Devlet sistemi üzerinden eksiksiz bilgi doldurması ile öğrenilebilir. Sonuçlara ulaşmak için "TIKLAYIN" butonu ile sorgulama ekranına gidilebilir.

KYK Yurt Kayıtları Nasıl Yapılacak?

YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihlerde https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden online kayıt işlemlerini yapabilecek. İsteyen öğrenciler, kazandıkları yurda şahsen giderek de kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.

KYK Yurt Ücreti Ne Zaman Ödenecek?

KYK yurtlarına yerleşen öğrenciler, ilk kayıt ücretini yatırdıktan sonra her ayın son günü saat 23.00’e kadar yurt ücretlerini ödemek zorundadır. Ancak bu yıl, yurtlarda barınan öğrenciler için eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül 23.00’e kadar süre tanınmıştır. Bu süre zarfında ödeme yapmayan öğrencilerin kayıtları silinecektir.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.