KYK burs başvuruları ne zaman? KYK yurt ücretleri ne kadar?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
KYK burs başvuruları ne zaman? KYK yurt ücretleri ne kadar?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
01 Eyl 2024 / Paz 15:25
2 dk okuma / 81 Kez Okundu
| | |

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2024-2025 KYK burs ve kredi başvuruları hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar burada. KYK burs başvuru tarihleri, başvuru şartları ve burs miktarları hakkında bilgi almak için tıklayın.

KYK burs Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? 2024-2025 KYK Burs ve Kredi Detayları.

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği KYK burs ve kredi başvuruları için geri sayım başladı.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen, öğrenciler
başvuruların ne zaman başlayacağını ve burs miktarlarının ne olacağını araştırıyor. Geçtiğimiz yıllarda Kasım ayında yapılan başvuruların bu yıl da benzer bir dönemde gerçekleşmesi bekleniyor.
 
KYK burs başvuruları, e-Devlet üzerinden yapılıyor. Başvuru için gerekli belgeler ve süreç hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz. 
 

2024 2025 KYK burs ÜCRETLERİ NE KADAR?

2024 2025 KYK burs ve kredi ücretleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yılın KYK burs ücretleri 1250 liradan 2000 TL'ye yüksek lisans için 2500 liradan 4000 liraya doktora öğrencileri için 3750 liradan 6000 liraya çıkmıştı. Yeni dönemin KYK burs ve kredi ücretlerinin kasım ayında açıklanması bekleniyor.


BURS/KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.