Kur’an kursu öğrencilerinden Sakal-ı Şerif’e yoğun ilgi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kur’an kursu öğrencilerinden Sakal-ı Şerif’e yoğun ilgi
13 Ağu 2023 / Paz 18:10
/ 28 Kez Okundu
| |

Van’da yaz Kur’an kurslarına katılan bir grup öğrenci, Ezberciler Camii’nde bulunan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in Sakal-ı Şerifi’ni yakından gördü.


İpekyolu ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde Bağlarbaşı Camisi’nde açılan yaz Kur’an kursuna katılan öğrenciler, hocaları Haşim Aşkan rehberliğinde Ezberciler Camii’nde bulunan Sakal-ı Şerif’i ziyaret etti. Cami imamının getirdiği tekbirler eşliğinde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i çocuklar kadar cami cemaati de yakından görme fırsatı buldu. Sakal-ı Şerif’i görmenin mutluluğunu yaşayan çocuklar, emeği geçenlere teşekkür etti.

Cemaat, Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’ini görmek için birbirleriyle yarışırken, bazı vatandaşlar ise cep telefonu ile görüntü çekti. Sakal-ı Şerif’in muhafaza edildiği cam hazneyi öpen vatandaşlar duygulu anlar yaşarken, ziyaretin ardından cemaatle birlikte çocuklara çeşitli ikramlar yapıldı.
İmam Şükrü Uğurlu ve Mehmet Ali Güldal, Sakal-ı Şerif’i ziyarete açmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Uğurlu, "Peygamberimizi anlayalım, anlatalım, yaşayalım, yaşatalım. Eğer böyle yaparsak insanlık insanlığın ne olduğunu anlayacaktır." dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.