Köfteci Yusuf o ismi koltuğundan edebilir

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Köfteci Yusuf o ismi koltuğundan edebilir
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
17 Eki 2024 / Per 11:35
2 dk okuma / 6.897 Kez Okundu
| | |

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine değişikliği açıklamasıyla gözler Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya çevrildi. Köfteci Yusuf tartışmaları bakanlıkta değişiklik iddialarını güçlendiriyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMASI KULİSLERİ HAREKETLENDİRDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede değişiklik yapılacağını açıklaması sonrası, kulislerde hareketlilik yaşandı. Özellikle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Köfteci Yusuf olayı nedeniyle eleştirilerin hedefinde yer alıyor. Yeni dönemde görevden alınması beklenen isimler arasında ilk sıralarda Yumaklı'nın adı geçiyor.

BAKAN YUMAKLI'NIN GÖREVİ TARTIŞMA KONUSU OLDU
Erdoğan'ın bu revizyonu, ay sonunda yapılacak AK Parti MYK toplantısı öncesinde gerçekleştirebileceği öne sürülüyor. Bakan İbrahim Yumaklı, özellikle Köfteci Yusuf olayı sonrasında eleştirilerin merkezine oturmuş durumda.

PARTİ İÇİNDE YOĞUN ELEŞTİRİLER VAR
Bakan Yumaklı'nın, AK Parti içinde de Köfteci Yusuf olayına ilişkin yoğun bir şekilde eleştirildiği belirtiliyor. Yaklaşık 2 milyar dolar marka değerine sahip, 12 bin kişinin istihdam edildiği bir marka üzerindeki tartışmaların, Yumaklı'nın görevden alınmasına neden olabileceği yorumlanıyor. Yumaklı'nın yerine Vahit Kirişci'nin getirileceği konuşuluyor.

KÖFTECİ YUSUF'A DESTEK YAĞDI
Bakanlığın raporuna rağmen, 42 ilde toplam 278 şubesi bulunan Köfteci Yusuf'a haksızlık yapıldığını düşünen birçok vatandaş, firmaya destek için şubelere akın etti. Sosyal medyada yayılan bir videoda, firmanın şubelerinin dolup taştığı görüldü. Videoya yapılan yorumlarda, "Yusuf iyi reklam yaptı", "Bence Yusuf'u kuyuya attılar ama halk çıkaracak" gibi ifadeler dikkat çekti.

ERDOĞAN'DAN KÖFTECİ YUSUF AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan da Köfteci Yusuf tartışmalarına dahil olarak şu açıklamayı yaptı: "Denetimde, Ankara'da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor ve itiraz süreçleri yaşanıyor. Yargı süreci tamamlandığında, denetim raporu yayımlanıyor. Herkesin savunma hakkı var."

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.