Kış Saati Tartışmaları Yeniden Mecliste! Saatler Geri Alınacak mı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kış Saati Tartışmaları Yeniden Mecliste! Saatler Geri Alınacak mı?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
08 Eki 2024 / Sal 00:50
1 dk okuma / 8 Kez Okundu
| | |

Türkiye'de sabit yaz saati uygulamasının sona erdirilmesi ve kış saati uygulamasına geçilmesi için kanun teklifi verildi. Milletvekili Adnan Beker, kalıcı yaz saati uygulamasının toplumsal ve biyolojik etkilerine dikkat çekti.

TÜRKİYE'DE KALICI YAZ SAATİ UYGULAMASI TARTIŞILIYOR

Türkiye'de 2016 yılından bu yana uygulanan kalıcı yaz saati, yeniden meclis gündemine geldi. Ankara Bağımsız Milletvekili Adnan Beker, bu uygulamadan vazgeçilerek yaz-kış saati uygulamasına geri dönülmesi için kanun teklifi sundu. Beker, sürekli yaz saati uygulamasının enerji tasarrufu sağlama hedefini gerçekleştirmediğini belirterek, bireylerin biyolojik ritmine zarar verdiğini savundu.
 
KANUN TEKLİFİ VERİLDİ
Adnan Beker, kalıcı yaz saati uygulamasının toplumsal ve biyolojik sorunlar doğurduğunu belirterek, özellikle öğrencilerin sabah saatlerinde karanlıkta okula gitmesinin dikkat dağınıklığına ve motivasyon kaybına yol açtığını vurguladı. Bu sebeple yaz-kış saati uygulamasına geri dönülmesi için hazırlanan kanun teklifi meclis komisyonuna sunuldu.
 
ENERJİ TASARRUFU TARTIŞMASI
2016 yılında enerji tasarrufu sağlamak amacıyla başlatılan kalıcı yaz saati uygulaması, bilimsel çalışmalara göre beklenen faydayı sağlayamamıştır. Bireylerin biyolojik saatini olumsuz etkileyen bu uygulama, toplumun birçok kesiminde rahatsızlık yaratıyor. Ancak devlet yetkilileri, uygulamanın enerji tasarrufu sağladığını iddia ederek devam ettiriyor.
 
SAAT FARKI ARTACAK
Avrupa ülkeleri ekim ayında kış saatine geçecek ve Türkiye ile saat farkı 2 saate çıkacak. Türkiye'de ise saatler geri alınmayacak.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir