Kimlik numaralı, QR kodlu yeni tapular geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kimlik numaralı, QR kodlu yeni tapular geliyor
29 Kas 2018 / Per 16:26
1 dk okuma / 555 Kez Okundu
| | |

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, tapuda yeni dönemin başladığı duyurdu.

Kurum, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce bir otelde düzenlenen "Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı"nda yaptığı konuşmada, 21. yüzyılın en önemli iki bileşeninin bilgi ve teknoloji olduğunu belirtti.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Türkiye'nin bilgi bankası ve hafızası olduğunu belirten Kurum, bine yakın hizmet birimiyle yılda 30 milyon vatandaşa hizmet verildiğini söyledi.

Yılda 8 milyon adet tapu işlemini yapıldığı bilgisini veren Kurum, "Yılda 8 milyon adet tapu işlemi demek, saniyede bir işlem demek. Bu işlemler çok kolay değil, özellikle gelişmiş bilişim alt yapısıyla şeffaf, hızlı, güvenilir işlem yapabilmek, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün asli görevi. Biz de bu görevleri, hizmet kalitesini artırmak adına birçok yenilik yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Bakanlık olarak, 100 günlük eylem planlarını tamamladıklarını ve ikinci 100 günlük eylem planlarına geçtiklerini dile getiren Kurum, bu eylem planları içerisinde tapu senetlerinin yenilenmesi ve Türkiye'nin değerleme haritalarının çıkarılması eylemlerinin bulunduğunu hatırlattı.

Kurum, "Tapu senetlerimiz oldukça eskimişti, üzerinde gereksiz bilgilerin olduğunu gördük ve artık QR kodlu yeni tapu senetlerine geçiyoruz." dedi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.