Kestane Hasadı Başladı! Üreticiler Bereketli Bir Sezona Hazırlanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kestane Hasadı Başladı! Üreticiler Bereketli Bir Sezona Hazırlanıyor
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
09 Eki 2024 / Çar 09:24
1 dk okuma / 69 Kez Okundu
| | |

Kestane hasadı başladı. Üreticiler, bu yılki kestane sezonundan yüksek verim bekliyor. Türkiye'nin önemli kestane üretim bölgelerinde hummalı çalışmalar devam ediyor. Detaylar haberimizde.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte kestane hasadı da başladı. Türkiye'nin birçok bölgesinde, özellikle Ege ve Marmara bölgelerinde kestane toplama sezonu tüm hızıyla sürüyor. Üreticiler bu yılki hasattan umutlu. İklim şartlarının elverişli gitmesi nedeniyle yüksek verim bekleniyor. Ayrıca, iç piyasada olduğu kadar yurt dışından da büyük talep gören kestane, hem yerel pazarlarda hem de ihracatta önemli bir gelir kaynağı olarak öne çıkıyor.

Kestane üreticileri, hasat sezonunun başlamasıyla birlikte tarlalarına girdi. Toplanan kestaneler, özenle işlenerek hem taze olarak satışa sunuluyor hem de kış aylarında sofralarda tüketilmek üzere hazırlıklar yapılıyor. Kestane, özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak biliniyor. Mangalda, fırında ya da farklı tariflerde kullanılarak tüketilen kestane, bu sezon da sofralarda yerini alacak.

Uzmanlar, kestanenin özellikle lif, vitamin ve mineral bakımından zengin bir besin olduğunu belirtiyor. Hasat sezonunun başlamasıyla birlikte üreticiler, ürünlerini pazara sunarak yıl boyu emeklerinin karşılığını almayı umut ediyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir