Kart limitini düşürmek isteyenlere bankalardan mesaj!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kart limitini düşürmek isteyenlere bankalardan mesaj!
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
14 Eki 2024 / Pzt 18:10
1 dk okuma / 862 Kez Okundu
| | |

Yeni vergi paketi tartışmalara yol açarken çok sayıda vatandaş bankalarına kart limitini 99 bin TL'ye düşürme talebinde bulunuyor.

Türkiye’nin gündeminde yer eden yeni vergi düzenlemesi, birçok farklı alanda ek ödemeler getirilmesini öngörüyor. Gayrimenkul ve araç satışlarından, kol saatleri ve dronlara kadar çeşitli ürünlerde yeni vergiler gündemde. Özellikle kredi kartı sahiplerine yönelik getirilen düzenleme büyük yankı uyandırdı. Yeni teklife göre, limiti 100 bin TL ve üzerindeki kredi kartı sahipleri, her bir kart için yıllık 750 TL katılma payı ödeyecek. Bu ödemelerin savunma sanayii destekleme fonu’na aktarılacağı ve toplamda 46 milyar TL’lik bir gelir hedeflendiği ifade ediliyor.

kredi kartı limitini Düşürme Talepleri

Kredi kartı sahipleri, yıllık 750 TL’lik katılma payından kaçınmak için bankalara başvurarak kart limitlerini 99 bin TL’ye düşürmek istiyor. Ancak bankaların bu talepleri karşılamadığı ve şu an için kredi kartı limitlerini düşürme işlemi yapılmadığı belirtiliyor. kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzeri olan kart sayısının 61 milyonun üzerinde olduğu kaydedildi.

bankalardan Uyarı Mesajları

kredi kartı limitini düşürmek isteyen vatandaşların sayısının artması üzerine bankalar da harekete geçti. Müşterilerine gönderdiği mesajlarda, kanun teklifinin henüz yasalaşmadığını belirten bankalar, kart limitlerinin düşürülmesine gerek olmadığını vurguladı. bankaların mesajında, "Kanun teklifi henüz resmi olarak yasalaşmadı. Herhangi bir değişiklik olduğunda sizlere bilgi verilecektir," ifadeleri yer aldı.

Yeni vergi düzenlemesinin meclis'te kabul edilmesi durumunda, özellikle yüksek limitli kredi kartı sahiplerinin bu ek yükümlülükle karşı karşıya kalacağı görülüyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.