İşgücü Uyum Programı (İUP) İlk Maaş Ödemeleri Ne Zaman?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İşgücü Uyum Programı (İUP) İlk Maaş Ödemeleri Ne Zaman?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
19 Eki 2024 / Cmt 23:58
1 dk okuma / 23 Kez Okundu
| | |

İŞKUR İşgücü Uyum Programı (İUP) maaşlarının ne zaman yatacağı merak konusu. İUP kapsamında hizmet veren vatandaşlar maaş ödeme tarihlerini araştırıyor. İşte İUP maaş ödemelerine dair detaylar.

İUP MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?
İŞKUR İşgücü Uyum Programı (İUP), engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalmış vatandaşların iş gücüne katılımını artırmak amacıyla başlatıldı. Bu kapsamda çalışan vatandaşlar, maaş ödeme gününe odaklandı. Peki, İUP maaşları ne zaman hesaplara yatacak?

MAAŞ TARİHLERİ BELİRLENDİ Mİ?
İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında çalışanların maaş ödeme tarihleri henüz netleşmedi. Ancak, İUP maaşlarının önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılması bekleniyor. Resmi açıklamalar geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI (İUP) NEDİR?
İUP, işsizlikle mücadele kapsamında hayata geçirilen, hem bireysel katılımcılar hem de işverenler için avantajlı bir programdır. Program, 18 yaşını doldurmuş, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan İŞKUR'a kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvurabileceği bir istihdam modelidir.

İUP’UN SÜRESİ VE ÇALIŞMA ŞARTLARI
Programlar, en fazla 10 ay süreyle ve yarı zamanlı olarak uygulanmaktadır. İlk 4 hafta yoğun eğitim içerdiğinden haftada 37,5 saat (5 gün), sonraki haftalarda ise haftalık 22,5 saat (3 gün) olarak planlanmıştır. Katılımcılara aylık 8 bin TL ödeme yapılmakta olup, kısa vadeli sigorta primleri de karşılanmaktadır. Ayrıca, bir katılımcı programdan azami 140 fiili gün yararlanabilmektedir.

BAŞKA YERDE ÇALIŞMA İMKANI
Katılımcıların İUP dışında farklı bir işte çalışma engeli bulunmamaktadır. Bu da katılımcılara ek gelir elde etme imkanı sunmaktadır.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.