İnstagram tekrar kapanacak mı? Bakandan flaş açıklama

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnstagram tekrar kapanacak mı? Bakandan flaş açıklama
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
24 Ağu 2024 / Cmt 19:15
1 dk okuma / 2.829 Kez Okundu
| | |

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Instagram'ın Türkiye'de tekrar kapatılıp kapatılmayacağına dair soruları yanıtladı.

CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, sosyal medya platformlarının Türk hukukuna uyma zorunluluğunu vurgulayan Tunç, Instagram'ın Türkiye'deki ilgili kurumların taleplerini yerine getirmemesi durumunda uygulanabilecek yaptırımlardan bahsetti.

Instagram'ın Kapatılması Gündemde mi?

Tunç, Instagram gibi platformların çocuk istismarı ve terör propagandası gibi katalog suçlarla ilgili içeriklere karşı hızlıca hareket etmesi gerektiğini belirtti. Bu tür içeriklerin kaldırılmaması durumunda, yargının çeşitli kademeli cezalar uygulayabileceğini söyledi. "Para cezası, reklam yasağı, bant daraltma gibi adımlar atılabilir. Ancak, bu cezalar uygulanmazsa ve sonuç olarak bant daraltmaya kadar giderse, platformun kapatılması gibi istenmeyen bir durum ortaya çıkabilir" dedi.

Sosyal Medya Şirketleri Türk Hukukuna Saygı Göstermeli

Bakan Tunç, sosyal medya şirketlerinin Türk hukukuna saygı duymaları gerektiğini vurgulayarak, "Özellikle terör örgütlerinin propagandalarını yayan hesaplar ve paylaşımlar mahkeme kararlarıyla kapatılmalı. Aksi takdirde, kademeli cezalar uygulanacak ve bu durum, Instagram gibi platformların erişiminin engellenmesine kadar gidebilir" şeklinde konuştu.

"Instagram'ı Kapatmak İstemeyiz"

Tunç, milyonlarca insanın kullandığı bir platformu kapatmanın istenmeyen bir durum olduğunu ifade ederek, "Elbette ki Instagram gibi sosyal medya platformlarının kapatılmasını istemeyiz. Ancak Türk hukukuna uyulmaması durumunda yaptırımlar kaçınılmaz olabilir" dedi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir