Herkesi ilgilendiriyor! SGK'dan açıklama geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Herkesi ilgilendiriyor! SGK
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
09 Ağu 2024 / Cum 12:28
1 dk okuma / 7.118 Kez Okundu
| | |

Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşları dolandıran sahte SMS'lere karşı uyardı. GSS prim borcu adı altında yapılan bu dolandırıcılıklardan korunmak için neler yapmanız gerektiğini öğrenmek için tıklayın.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşları dolandırıcıların hedefi haline getiren yeni bir sahtekarlık yöntemine karşı uyardı. Son dönemde birçok vatandaş, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olduğu yönünde ve ödeme için bir IBAN numarası içeren SMS'ler almaya başladı.

SGK'dan yapılan açıklamada, bu tür mesajların tamamen sahte olduğu ve vatandaşların kesinlikle bu mesajlara itibar etmemesi gerektiği belirtildi. GSS prim borçlarının yalnızca anlaşmalı bankaların bankamatik, internet bankacılığı veya mobil bankacılık kanalları ya da e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ile ödenebileceği vurgulandı.

SGK tarafından gönderilen resmi bildirimlerde hiçbir zaman IBAN numarası yer almaz. Vatandaşlar, kendilerine gelen bu tür mesajları görmezden gelmeli ve kesinlikle herhangi bir IBAN'a para yatırmamalıdır.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.