Gazeteci Ahmet Çakır 72 Yaşında Hayatını Kaybetti! Ahmet Çakır kimdir? Neden hayatını kaybetti?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gazeteci Ahmet Çakır 72 Yaşında Hayatını Kaybetti! Ahmet Çakır kimdir? Neden hayatını kaybetti?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
16 Eyl 2024 / Pzt 14:55
1 dk okuma / 57 Kez Okundu
| | |

Türk spor basınının önemli isimlerinden Ahmet Çakır, 72 yaşında hayata veda etti. TSYD, vefat haberini sosyal medya üzerinden duyurdu. Ahmet Çakır kimdir? Neden hayatını kaybetti? Ayrıntılar haberimizde.

Türk spor basınının duayen isimlerinden gazeteci Ahmet Çakır, 72 yaşında hayata gözlerini yumdu. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Ahmet Çakır’ın vefatını sosyal medya hesaplarından duyurarak, "Mesleğin örnek insanlarından spor yazarı, üyemiz Ahmet Çakır'ı kaybettik. Merhumun cenazesiyle ilgili bilgi kısa sürede verilecektir. Allah rahmet eylesin" mesajını paylaştı.

Ahmet Çakır, 2022 yılında geçirdiği beyin ameliyatının ardından tedavi görüyordu. Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir, kısa bir süre önce Ahmet Çakır’ı evinde ziyaret etmiş ve sosyal medya hesabında şunları söylemişti: "Ahmet Çakır bir dönem önceki TSYD seçiminde rakibimdi. Hep centilmendi, rakip olduk ama düşman olmadık. Rahatsız olan Ahmet kardeşimi evinde ziyaret ettim. Şifalar diliyorum."

Ahmet Çakır Kimdir?
1952 yılında Kastamonu’da dünyaya gelen Ahmet Çakır, 1960 yılında ailesiyle İstanbul’a yerleşti. 1969 yılında öğrenim gördüğü Sultanahmet Ticaret Lisesi'nden ayrılarak askere gitti. 1978'de Beyoğlu Akşam Lisesi'ni, 1982'de ise İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Basın Yayın Yüksekokulu'nu tamamladı. Çakır, uzun yıllar boyunca Günaydın, Hürgün, Hürriyet, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah-Fotomaç ve Radikal gazetelerinde çalışarak spor yazarlığı yaptı. Kendisi, spor basınında saygın bir isim olarak tanınıyordu.

Ahmet Çakır'ın vefatı, spor camiasında derin bir üzüntüyle karşılandı. Spor basınında bıraktığı iz ve yıllar süren kariyeri, genç gazetecilere örnek teşkil etmeye devam edecek.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.