Fırat Sarı öğrenci ikende masum değilmiş

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Fırat Sarı öğrenci ikende masum değilmiş
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
18 Eki 2024 / Cum 17:59
2 dk okuma / 22 Kez Okundu
| | |

Türkiye'nin gündemine oturan yenidoğan çetesi skandalında lider Fırat Sarı'nın ilk ifadesi ortaya çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen Sarı, 'Her şey prosedüre uygundur' dedi. Detaylar haberimizde.

FIRAT SARI’NIN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Türkiye'nin gündemine oturan 'Yenidoğan çetesi' skandalında, örgütün lideri Fırat Sarı'nın ilk ifadesi ortaya çıktı. Sarı, "Tıp fakültesinde okuduğum zaman PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek 5 yıl civarı cezaevinde yattım" diyerek geçmişiyle ilgili bilgi verdi. Ancak Sarı, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, her şeyin prosedüre uygun olduğunu öne sürdü.

HASTA SEVKLERİ VE HAKSIZ KAZANÇ
İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan çetenin liderlerinden Fırat Sarı'nın ifadesi, yürütülen soruşturmanın detaylarını da gözler önüne serdi. Sarı, "Tıp fakültesinde okuduğum zaman PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek 5 yıl civarı cezaevinde yattım. Cezaevinden sonra okuluma tekrar dönerek okulumu bitirdim" ifadeleriyle eğitim hayatını anlattı.

SUÇLAMALAR VE İDDİANAME
İstanbul'daki yenidoğan bebek ölümlerine neden olan çete hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı ve fezleke hazırlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen fezlekede, Fırat Sarı'nın, Reyap Hastanesi çalışanı ve Medisense şirketinin sahibi olduğu belirtildi. Sarı, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemediğini ifade etti.

PROSEDÜR UYGUNLUKA VURGU
Sarı, "Yenidoğan yoğun bakımında yetersiz sayıda hemşire çalıştırılması, bakımsızlıktan bebeklerin 'eks olması' gibi iddialar doğru değildir. Normalde yoğun bakımda 4 bebeğe 1 hemşire bakmalıdır. Tam zamanlı olarak bir doktor çalışmalıdır. Tam zamanlı doktor da benimdir. Her şey prosedüre uygundur" diyerek suçlamalara yanıt verdi.

MOTİVASYON AMAÇLI PARALAR
Sarı, hesap hareketlerinde gelen paralar hakkında ise, "Şirketim ve tarafımdan gönderilen paralar, danışmanlık verdiğim hastanede çalışanlara gönderilen motivasyon amaçlı paralardır" dedi.

TALİMAT VERMEKLE SUÇLANIYOR
Fırat Sarı, ifadesinde kimseye talimat vermediğini, "Benim hastanelerde çalışan doktor, hemşire veya herhangi bir sağlık çalışanına talimat vermem söz konusu değildir. Hiç kimseye entübe olmayan bir bebeği entübe gibi gösterin demedim" şeklinde konuştu. Sarı, sağlık hizmetleriyle ilgili hiçbir yasa dışı talimat vermediğini savundu.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.