FETÖ'nün hedef aldığı isim başarısı ile dünya gündeminde

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
FETÖ
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
26 Eyl 2024 / Per 13:48
1 dk okuma / 507 Kez Okundu
| | |

Prof. Dr. Mehmet Haberal, dünyanın en prestijli transplantasyon ödülü olan Medawar Ödülü'nü alan ilk Türk bilim insanı oldu. Haberal, İstanbul'da düzenlenen törende bu büyük onura layık görüldü.

Dünya transplantasyon alanındaki en prestijli ödüllerden biri olan Medawar Ödülü, bu yıl ilk kez bir Türk bilim insanına, Prof. Dr. Mehmet Haberal’a verildi. İstanbul’da düzenlenen 30. Uluslararası organ nakli Derneği Kongresi'nde (TTS) bu önemli ödülü alan Haberal, uluslararası alanda organ nakli ve transplantasyon alanındaki öncü çalışmalarıyla tanınıyor. Haberal, geçmişte FETÖ’nün Ergenekon kumpasıyla cezaevine atılmış, ancak bilime katkılarıyla dünya çapında saygı görmeye devam etmiştir. Daha önce de Rusya Transplantasyon Derneği tarafından Demikhov Madalyası ile onurlandırılan Haberal, bu kez Medawar Ödülü’nü alarak Türkiye’nin gururu oldu.

Kongreye farklı ülkelerden çok sayıda bilim insanı katılırken, Prof. Dr. Mehmet Haberal’a ödül, bilim dünyasında uzun yıllardır süren çalışmaları ve transplantasyon alanındaki katkıları nedeniyle takdim edildi. Haberal, ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu ödülün hem kendisi hem de Türkiye için büyük bir onur olduğunu belirtti.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.