Evlilik kredisinde başvuru kriterleri açıklandı! Nasıl başvuru yapılır

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Evlilik kredisinde başvuru kriterleri açıklandı! Nasıl başvuru yapılır
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
03 Eyl 2024 / Sal 15:09
2 dk okuma / 97.652 Kez Okundu
| | |

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 12 bin 132 çift başvurdu, 3 bin 963 çift faizsiz kredi desteğinden yararlandı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yeni başvuru kriterlerini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu” projesinin yeni aşamaya geçtiğini belirterek, bugüne kadar 12 bin 132 çiftin başvurduğunu ve şartları yerine getiren 3 bin 963 çiftin faizsiz kredi desteğinden yararlandığını açıkladı. Proje, genç çiftlere 150 bin TL tutarında, 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi imkanı sunuyor.

Aile ve Gençlik Fonu Projesi’nde Yeni Dönem Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla hayata geçirilen "Aile ve Gençlik Fonu" projesi, Türkiye genelinde gençlerin aile kurmalarını desteklemeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, projenin pilot uygulamasının ikinci aşamasına geçildiğini ve doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta şartları sağlayan çiftlerin başvurularının alınmaya başlandığını duyurdu.

Başvuru Şartlarında Düzenleme Yapıldı

Göktaş, daha fazla çiftin bu destekten yararlanabilmesi için başvuru şartlarında düzenlemeye gidildiğini belirtti. Çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartında düzenleme yapılarak, bu kriterin 2.3 asgari ücrete çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede, daha fazla gencin Aile ve Gençlik Fonu’ndan yararlanması hedefleniyor.

pilot uygulama Başarıyla Devam Ediyor

Projeye ilk başvurular, 15 Şubat'tan itibaren "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alındı. Bakan Göktaş, pilot uygulamanın ilk bölümünde Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya gibi deprem bölgelerinde büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Proje, genç çiftlerin evliliklerini kolaylaştırmayı amaçlıyor ve aile kurmayı teşvik ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gençleri desteklemeye devam edeceğini belirterek, Aile ve Gençlik Fonu’nun ülke genelinde yaygınlaştırılmasının planlandığını vurguladı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.