Engin Polat'ın Tahliyesi Tepkilerle Karşılandı: 'Adaletiniz Batsın!'

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Engin Polat
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
06 Eyl 2024 / Cum 19:56
2 dk okuma / 1.202 Kez Okundu
| | |

Engin Polat'ın tahliyesi, kamuoyunda büyük tepki topladı. Mustafa Sarıgül, Cemal Enginyurt ve diğer ünlü isimler adalet sistemini sert sözlerle eleştirdi. Tahliye kararı sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

2024 Eylül ayı itibariyle bankalar, emekli maaşlarına gelen zammın ardından promosyon yarışına girdi. Bankalar, emekli müşterilerini kaçırmamak için promosyon kampanyalarını güncelleyerek en yüksek ve en düşük promosyon oranlarını belirledi.

Polatlar davasında ise gelişmeler tartışmalara yol açtı. Dilan Polat’ın ardından Engin Polat’ın da tahliye edilmesi tepkilere neden oldu. Ünlü isimler, kararı ağır ifadelerle eleştirdi. Mustafa Sarıgül, Fatih Altaylı, Cemal Enginyurt gibi birçok kişi adalet sistemini sert bir şekilde eleştirdi.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında örgüt kurma ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanan sanıklar arasında bulunan Engin Polat ve diğer tutuklu sanıkların tahliye edilmesi, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

4 Tutuklu Sanığa tahliye Kararı

Mahkeme heyeti, aralarında Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün de bulunduğu dört tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verirken, mal varlığı üzerindeki tedbirlerin kaldırılması talebini reddetti ve imza atma şeklindeki adli kontrolleri kaldırdı.

Gelen Tepkiler

Mustafa Sarıgül: "Adalet kimin için çalışıyor çok merak ediyorum. Adalet haklılardan yana mı, güçlülerden yana mı? Adalet sadece zenginler için mi var?"

Cemal Enginyurt: "Türkiye tarihinin en büyük bahis çetesi, dolandırıcılık diyerek 40 yıl ceza iste. İlk mahkemede tahliye ediver, elamanlar çılgınca sevinsin. Can Atalay tutuklu. Murat Ağırel, ölümle tehdit edilsin. Olmayan Adalet seyretsin. Adaletiniz batsın, yazıklar olsun."

İbrahim Haskoloğlu: "Türkiye'deki hukuk sistemi, namuslu adamı namussuz yapar."

Murat Ağırel: "Polat davasında tutuklu sanıkların tahliyelerine karar verildi. Tahliye olmaları beraat anlamı taşımıyor. Hatta vergi usul kanunundan muhtemelen ceza alacaklar. Bakın 4 rapor ile tespit edilen hırsızlık, 500 Milyon TL sahte fatura, 170 Milyon TL aile şirketi arasında sahte fatura, 500 Milyon kayıt dışı para…"

Fatih Altaylı: "Sürekli Adalet Sarayı yapıyorlar. Zannedersin Adaletin Kralı bizde. Sarayı var ama kralı yok."

Bu gelişmelerle birlikte Polatlar davası, toplumun çeşitli kesimlerinden gelen sert tepkilerle gündeme oturdu. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran tahliye kararları, adalet sistemi hakkında derin tartışmaların fitilini ateşledi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.