Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden gıda sahtekarlıklarına karşı mücadele kapsamında yeni bir liste yayımladı. Gıdada hile yapan firmaların tek tek açıklandığı listede, yine en fazla taklit ve tağşiş yapılan ürünün zeytinyağı olduğu görüldü.
Zeytinyağında Hile Bitmiyor
Bakanlığın denetimleri sonucunda, zeytinyağına bitkisel yağ eklenerek sahtecilik yapıldığı tespit edildi. Özellikle ayçiçek yağı ve mısır yağı ilave edilerek ürünün miktarının artırıldığı belirlenirken, bazı üreticilerin de farklı bitkisel yağları zeytinyağına karıştırarak tüketiciyi yanılttığı ortaya çıktı.
Tüketicilere Uyarı
Gıda uzmanları, sahte ürünleri ayırt etmenin zor olduğunu belirtirken, alışverişlerde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı hileli ürünler listesine dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyardı. Yetkililer, tüketicilerin güvenilir markaları tercih etmeleri ve şüpheli ürünlerden uzak durmaları gerektiğinin altını çizdi.
Bakanlık, denetimlerini artırarak tüketici sağlığını koruma çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.