EKPSS 2024 Tercih Süreci: Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
EKPSS 2024 Tercih Süreci: Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
07 Eyl 2024 / Cmt 15:09
1 dk okuma / 452.928 Kez Okundu
| | |

2024 EKPSS tercihleri ne zaman yapılacak? Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercih süreci ve kılavuz hakkında merak edilen tüm detaylar.

2024 engelli kamu personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercih süreci, adaylar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Bu tercihler, kamu kurumlarındaki engelli kontenjanları için yapılacak ve ÖSYM tarafından yayımlanacak kılavuz doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Peki, 2024 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak? Ağustos ya da Eylül ayında başlaması beklenen tercih işlemleri, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Adaylar, tercihlerini https://ais.osym.gov.tr üzerinden gerçekleştirebilecekler.

ÖSYM, EKPSS tercihleri için detaylı bir kılavuz hazırlayacak. Bu kılavuzda, kamu kurumlarında engelli adaylar için ayrılan boş kontenjanlar yer alacak ve http://www.osym.gov.tr adresi üzerinden erişime açılacak.

Ayrıca, ÖSYM geçmiş yerleştirme işlemlerine ilişkin en küçük ve en büyük puanları da açıklamıştı. Bu puanlar, adayların eğitim seviyelerine göre farklılık gösteriyor ve ortaöğretim, ön lisans ve lisans seviyeleri için ayrı ayrı belirlenmiş durumda. Adaylar, tercih döneminde bu puanlara göre tercih yaparak kamu kurumlarına yerleşme şansını elde edebilirler.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.