Ekmek satısında yeni dönem! Vatandaş memnun fırıncılar tepkili

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ekmek satısında yeni dönem! Vatandaş memnun fırıncılar tepkili
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
24 Ağu 2024 / Cmt 19:20
1 dk okuma / 5.795 Kez Okundu
| | |

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanan yeni düzenlemeyle birlikte ekmek satışı için önemli standartlar getirildi.

Ambalajsız ekmekler için getirilen bu yenilikler, tüketicilerden olumlu tepkiler alırken, fırıncılar arasında memnuniyetsizlik yarattı.

Yeni Düzenlemeler Neler Getiriyor?

Yeni düzenlemeye göre, ekmeğin üzerinde fırının adı, üretim yeri ve üretim tarihi gibi bilgiler yazılı olacak. Ayrıca ekmeğin elle temas edilmeden satılması gerektiği vurgulanıyor. Eğer ekmek ambalajsız satılıyorsa, kağıda sarılacak ya da poşete konulacak. Ambalajlı ekmeklerde ise kullanılan unun türü, üretim tarihi, son kullanma tarihi gibi bilgiler de etiket üzerinde yer alacak.

Fırıncılar Memnun Değil

Yeni düzenlemeler, özellikle fırıncılar arasında tartışma yarattı. Sıcak ekmek satışının büyük önem taşıdığını belirten fırıncılar, bu standartların ekmek satışını olumsuz etkileyebileceğini düşünüyor. ATV Haber’e konuşan fırıncı Fehmi Aksünür, "Sıcak ekmek satışı varken, soğuk satıştan kim faydalanır? Müşteri ekmeğini sıcak almak ister. Bu düzenleme işimizi zorlaştıracak" dedi.

Bir diğer fırıncı İshak Atış ise, "Biz paket ekmek yapmıyoruz ve ekmeğimizde katkı maddesi kullanmıyoruz. Bu düzenleme ekstra maliyet getirir ve bizi zor duruma sokar" ifadelerini kullandı.

Tüketicilerden Olumlu Tepki

Tüketiciler ise ekmeğe getirilen yeni standartları memnuniyetle karşıladı. Ambalajlı ekmeklerde yer alan bilgilendirici etiketlerin, ekmek kalitesine ve hijyenine dair güvence sağladığı düşünülüyor.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.