e-Devlet'ten Yeni Hizmet: 'Kolay Adres Sorgulama' Başladı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
e-Devlet
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
03 Eyl 2024 / Sal 19:01
1 dk okuma / 372 Kez Okundu
| | |

e-Devlet'te yeni hizmet! 'Kolay Adres Sorgulama' ile farklı bankalardaki kolay adres bilgilerinizi tek bir ekranda sorgulayın ve para transferlerinizi kolaylaştırın.

e-Devlet Kapısı, kullanıcılarına sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) öncülüğünde Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen Kolay Adres (KOLAS) Sorgulama hizmeti, artık e-Devlet üzerinden erişilebilir durumda. Bu yeni hizmet ile vatandaşlar, farklı bankalarda ve elektronik para kuruluşlarında (EPK) tanımlı olan kolay adres bilgilerini tek bir ekranda sorgulayabilecek.

Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS), ödemelerin telefon, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak daha kolay başlatılmasını sağlıyor. IBAN yerine, telefon numarası, e-posta adresi, TC kimlik numarası gibi pratik bilgilerle hesaplar eşleştirilebiliyor ve bu bilgiler para transferlerinde kullanılabiliyor. e-Devlet'teki yeni hizmet sayesinde, bu bilgilerin tamamı tek bir ekran üzerinden kolayca kontrol edilebilecek.

Kolay Adres Sorgulama Hizmeti Nasıl Kullanılır?

Vatandaşlar, e-Devlet Kapısı’na giriş yaptıktan sonra "Kolay Adres Sorgulama" başlığını aratarak, çeşitli banka ve EPK uygulamalarında tanımlı olan kolay adres bilgilerini hızlıca sorgulayabilir. Bu sayede hesap bilgilerini tek tek hatırlamaya gerek kalmadan, tüm adres bilgilerini kolayca yönetmek mümkün hale geliyor.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.