Domuz eti kasaplık et sınıfına mı alındı? Resmi açıklama yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Domuz eti kasaplık et sınıfına mı alındı? Resmi açıklama yapıldı
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
09 Eki 2024 / Çar 18:37
1 dk okuma / 743 Kez Okundu
| | |

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı yönündeki iddiaları yalanladı. Doğru bilgilere ulaşmak için haberimizi okuyun.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

AÇIKLAMA YAPILDI
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, sosyal medyada yayılan iddialar üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapıldığı belirtildi.

YÜRÜRLÜKTE OLAN MEVZUAT
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bazı sosyal medya hesaplarından ‘domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı’ şeklinde dolaşıma sokulan Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği yürürlükte değildir. Et ürünlerine ilişkin halen yürürlükte olan Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği’nde domuza ilişkin bir tanım, ifade ve atıf bulunmamaktadır.”

DENETİMLER SÜRDÜRÜLÜYOR
Bakanlığımızca gerçekleştirilen tüm denetimler bu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde titizlikle sürdürülmektedir. Sosyal medya üzerinden bu konuda yapılan dezenformasyon, manipülasyon, iftira ve yalanlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir