Diş Hekimliği Öğrencisi Dilara Çiçek Kimdir ve Neden Gündemde?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Diş Hekimliği Öğrencisi Dilara Çiçek Kimdir ve Neden Gündemde?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
31 Ağu 2024 / Cmt 18:01
1 dk okuma / 142 Kez Okundu
| | |

Diş Hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek'in başörtüsü nedeniyle Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde görev almak üzere yaptığı başvurunun reddedilmesi iddiaları, Adalet Bakanlığı tarafından “nefret ve ayrımcılık” suçlamasıyla soruşturuluyor. Bakan Tunç, olayın titizlikle inceleneceğini belirtti.

Diş Hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek, başörtüsü nedeniyle Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde görev almak üzere yapılan başvurusunun reddedilmesi iddiasıyla gündeme geldi. Bu olay, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından “nefret ve ayrımcılık” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Olayın Detayları

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dilara Çiçek'in başörtüsü taktığı için başvurusunun reddedildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bu durum, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Kanunu'nun (TCK) “Nefret ve ayrımcılık” suçunu düzenleyen 122. maddesi kapsamında ele alındı.

Bakan Tunç'un Açıklamaları

Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünü gasp etmenin 28 Şubat zihniyetinin bir yansıması olduğunu belirtti ve bu zihniyetin geçmişte kaldığını vurguladı. Anayasa'ya göre herkesin vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahip olduğunu ifade eden Tunç, ayrımcı yaklaşımların din ve vicdan özgürlüğüne aykırı olduğunu ve kabul edilemez olduğunu belirtti. Soruşturmanın titizlikle sürdürüleceğini ekledi.

Kamuoyunda Yansımalar

Olay, çeşitli kesimlerden farklı tepkiler aldı ve ayrımcılığa karşı alınacak tedbirlerin ve sonuçların nasıl olacağı merakla bekleniyor. Soruşturma süreci devam ederken, Dilara Çiçek'in yaşadığı ayrımcılık iddialarının sonuçları kamuoyunun ilgi odağı oldu.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.