Dilruba Kayserioğlu için ne kadar ceza isteniyor? İstenen ceza

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dilruba Kayserioğlu için ne kadar ceza isteniyor? İstenen ceza
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
03 Eyl 2024 / Sal 12:38
1 dk okuma / 20 Kez Okundu
| | |

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'de bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla 4.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. 18 günlük tutukluluğun ardından tahliye edilen Kayserilioğlu, bugün yeniden hakim karşısına çıkıyor.

İzmir'de bir sokak röportajında sarf ettiği sözler nedeniyle tutuklanan ve 18 gün sonra cezaevinden tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kayserilioğlu için "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Sokak Röportajı Sonrası Tutuklama ve tahliye

Dilruba Kayserilioğlu, Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle önce tutuklanarak cezaevine gönderildi. 18 gün süren tutukluluğun ardından 30 Ağustos'ta gece saatlerinde tahliye edildi. Ancak, hakkında hazırlanan iddianame ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçlamasıyla yargılanmaya devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Destek

Kayserilioğlu’nun tutuklanmasına kamuoyundan tepkiler yükselirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Aliağa Şakran Cezaevi’nde Dilruba’yı ziyaret etti. Özel, yaptığı açıklamada, "Dilruba'nın tutukluluğu baştan sona hukuksuzdur. Herkesin, şiddete başvurmamak kaydıyla düşüncelerini açıklama hakkı vardır. Bu da anayasal bir haktır," ifadelerini kullandı.

tahliye Kararı Henüz Gerekçelendirilmedi

Dilruba Kayserilioğlu, tahliye edilmesine rağmen hakkında açılan davada bugün hakim karşısına çıkıyor. 18 günlük tutukluluğun ardından verilen tahliye kararının gerekçesi henüz açıklanmadı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.