Dilan Polat davasında yeni gelişme

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dilan Polat davasında yeni gelişme
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
09 Eyl 2024 / Pzt 19:41
2 dk okuma / 2.828.531 Kez Okundu
| | |

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı kara para aklama davasında, mahkeme tahliye kararlarına yapılan itirazı reddetti. Bu gelişme sonrası dava süreci nasıl ilerleyecek? İşte detaylar.

Sosyal medya fenomenleri Dilan Polat ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran kara para aklama davasında önemli bir gelişme yaşandı. Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, kara para aklama gibi ciddi suçlamalarla yargılanan Polat ailesi ve diğer sanıkların tahliye edilmeleri üzerine, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itiraz, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Geçen hafta Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü gününde ara kararını açıklayan mahkeme, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tutuklu kalmalarını gerektirecek yeterli delil olmadığını belirterek tahliye kararı vermişti. Ancak, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bu kararı temyiz ederek itiraz etti. Başsavcılık, sanıkların tutukluluk halinin devam etmesi gerektiğini, mevcut delillerin ve sanıklara yöneltilen suçlamaların ciddiyetinin tahliyeyi haksız kıldığını savundu. Ancak bu itiraz, tahliye kararını veren mahkeme tarafından reddedildi.

Başsavcılığın itirazının reddedilmesi üzerine dosya, Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Bu mahkeme de mevcut delil durumunu değerlendirerek, tahliye kararının doğru olduğunu ve başsavcılığın itirazının yerinde olmadığını belirterek reddetti. Bu karar neticesinde, davada tutuklu yargılanan sanık kalmadı.

Dilan ve Engin Polat’ın yanı sıra diğer sanıkların da tutuksuz yargılanacağı bu davada, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, kara para aklama gibi ciddi suçlamalarla mücadele eden sanıkların akıbeti büyük bir merakla takip ediliyor. Kamuoyunun da yoğun ilgi gösterdiği davada, önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleneceği merak konusu.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.