Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’daki okullarda 25-26 Nisan tarihlerinde eğitime ara verildiğini açıkladı. Okul bahçeleri vatandaşların kullanımına açıldı.
DEPREMİN ARDINDAN EĞİTİME ARA KARARI
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından eğitimle ilgili önemli bir karar aldı. Bakan Tekin, 25 Nisan Perşembe ve 26 Nisan Cuma günlerinde İstanbul’daki tüm okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu.
OKUL BAHÇELERİ VATANDAŞLARA AÇILDI
Deprem sonrası güvenli alan ihtiyacına dikkat çeken Bakan Tekin, İstanbul’daki okul bahçelerinin tüm vatandaşların kullanımına açık olduğunu belirtti. Vatandaşlar, sarsıntıların ardından okul bahçelerinde güvenli şekilde bekleyebilecek.
'CİDDİ BİR OLUMSUZLUK YAŞANMADI'
Bakan Tekin açıklamasında, şu ana kadar İstanbul’daki okullarda ciddi bir hasar ya da tehlike bulunmadığını ifade etti:
“İstanbul’da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrası, şu ana kadar okullarımızda herhangi bir ciddi olumsuzluk yaşanmamıştır.”
Ancak, halkın güvenliği ve psikolojik rahatlığı göz önünde bulundurularak iki günlük tatil kararı alındı.
EĞİTİM 29 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ DEVAM EDECEK
Alınan karara göre, İstanbul’daki okullarda eğitim öğretim faaliyetleri 29 Nisan Pazartesi günü itibarıyla kaldığı yerden devam edecek. Diğer illerde ise herhangi bir tatil kararı bulunmuyor.
VATANDAŞLARA “GEÇMİŞ OLSUN” MESAJI
Bakan Tekin, açıklamasının sonunda tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti:
“Tüm milletimize geçmiş olsun, inşallah.”