Daron Acemoğlu Kimdir? Nobel Ekonomi Ödüllü Ekonomist

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Daron Acemoğlu Kimdir? Nobel Ekonomi Ödüllü Ekonomist
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
14 Eki 2024 / Pzt 13:40
1 dk okuma / 6 Kez Okundu
| | |

Daron Acemoğlu, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan ünlü Türk ekonomisttir. İstanbul doğumlu Acemoğlu'nun eğitim hayatı ve MIT'deki akademik kariyeri hakkında detaylar.

Daron Acemoğlu KİMDİR?
Daron Acemoğlu, 1967 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğrenimini İstanbul Kadıköy’deki Aramyan Uncuyan Ermeni İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1986 yılında Galatasaray Lisesinden mezun oldu. Lisans eğitimini İngiltere’nin York Üniversitesi'nde tamamladı.

LONDON SCHOOL OF ECONOMICS DÖNEMİ
Acemoğlu, eğitimini tamamladıktan sonra London School of Economics (LSE) okulunda öğretmenlik yaptı. 2000 yılında profesör unvanını aldı ve akademik kariyerinde hızla yükseldi.

MASSACHUSETTS TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ'NDE AKADEMİK KARİYER
Daron Acemoğlu, 1993 yılından bu yana Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) akademik çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma alanları arasında siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyüme, gelir ve ücret dengesi eşitsizliği, çalışma ekonomisi, iktisat teorisi, beşeri sermaye ve eğitim gibi konular yer alıyor.

Daron Acemoğlu'NUN AKADEMİK ÇALIŞMALARI
Acemoğlu, ekonomik büyüme ve kalkınma üzerine yazdığı makaleler ve kitaplarla tanınıyor. Kurumların refah üzerindeki etkilerini araştıran çalışmaları, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanmasını sağladı. Ekonomiye yaptığı katkılarla hem Türkiye'de hem de dünya genelinde tanınan bir isim haline geldi.

 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.