Cumhurbaşkanı Erdoğan İnstagram yasağı hakkında konuştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan İnstagram yasağı hakkında konuştu
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
05 Ağu 2024 / Pzt 16:09
1 dk okuma / 4.772 Kez Okundu
| | |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe'de Kabine toplantısı öncesinde AK Parti İnsan Hakları Eğitim Programı’na katıldı. Programda, Hamas Lideri İsmail Heniyye'nin ölümüne ilişkin taziyelerini ileten Erdoğan, sosyal medya platformlarının uygulamalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya şirketlerinin İsrail'in Filistin’e yönelik eylemlerini gizlemek için sansür uyguladığını belirtti. "Basit bir cümleye bile hemen sansür uygulamayı kendileri için görev addediyorlar. Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız," dedi. Erdoğan, bu durumu "dijital faşizm" olarak nitelendirdi.

"Sosyal Medya Şirketleri Filistin'in Direnişine Savaş Açtı"

Erdoğan, terör örgütlerinin sosyal medyayı serbestçe kullanmasına izin verildiğini, ancak Filistin halkının direnişine yönelik içeriklerin engellendiğini vurguladı. "Her türlü fuhşiyatı, ahlaksızlığı özgürlüğe alıp teşvik eden şirketler, Filistin halkının şanlı direnişine sanal alemde açıkça savaş açmıştır," ifadelerini kullandı.

"Batı, İsrail'in Soykırım Politikasının Suç Ortağıdır"

Gazze’de yaşanan olaylara da değinen Erdoğan, Batılı ülkelerin İsrail'in eylemlerine sessiz kaldığını belirtti. "Gazze'de Filistin halkının maruz kaldığı soykırımı anlatmaya artık kelimeler kifayet etmiyor. Batılı ülkeler zaten İsrail'in soykırım politikasının suç ortağı," dedi.

İsmail Heniyye'ye Taziye Mesajı

Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ölümüne de değinerek, "Biz kendisinin gayretine, Filistin davasına olan sadakatine, milletimize olan samimi muhabbetine şahittik. O planı yaparken hemen ertesi gün şehadeti duyduk," şeklinde konuştu.

Erdoğan'dan Sosyal Medya Şirketlerine Uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya şirketlerine yönelik uyarılarını yineleyerek, "Bu şirketler, Filistin'in şanlı direnişine açıkça savaş açmıştır. Gelinen noktada şirketlerin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandıklarına şahit oluyoruz," dedi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.