Çocuk gelin davasında yeni karar ve detaylar! Kadir İstekli tutuklandı mı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çocuk gelin davasında yeni karar ve detaylar! Kadir İstekli tutuklandı mı?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
23 Eyl 2024 / Pzt 12:29
1 dk okuma / 398 Kez Okundu
| | |

İstanbul'da 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi davasında yeni karar açıklandı. Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ve damadı Kadir İstekli'nin cezaları değişti. Davanın tüm detayları ve gelişmeleri haberimizde.

İstanbul'da büyük yankı uyandıran Hiranur Vakfı davasında bugün yeni bir karar açıklandı. Daha önce 30 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir İstekli'nin cezası 36 yıla çıkarılırken, baba Yusuf Ziya Gümüşel'in cezası ise 18 ay 9 aya düşürüldü.

Ne olmuştu?

İsmailağa cemaatine yakınlığıyla bilinen Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını dini nikahlı olarak evlendirmesiyle gündeme gelen dava, kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Daha önceki duruşmalarda, kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddiaları gündeme gelmiş ve sanıklar hakkında ağır cezalar verilmişti. Ancak, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, verilen cezaları bozarak dosyayı yeniden yerel mahkemeye göndermişti.

yeni karar

Bugün açıklanan yeni kararda, mahkeme heyeti, sanıkların suçlarını daha detaylı değerlendirerek cezaları yeniden belirledi. Kadir İstekli'nin cezası, daha önceki suçlarına ek olarak yeni bir suçtan dolayı artırılırken, Yusuf Ziya Gümüşel'in cezası ise bazı nedenlerle düşürüldü.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.