Cihan Kolivar kimdir? Neden öldü? Nereli? Kaç yaşında?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cihan Kolivar kimdir? Neden öldü? Nereli? Kaç yaşında?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
04 Eyl 2024 / Çar 12:24
1 dk okuma / 107 Kez Okundu
| | |

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, siroza bağlı kalp krizi nedeniyle 67 yaşında hayatını kaybetti. Kolivar, ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklamaları ve hukuki sorunlarıyla tanınıyordu.

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar hayatını kaybetti. 67 yaşındaki Kolivar, 2 Ağustos 1957 tarihinde Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. Fırıncılık ve ekmek üretimi sektöründe uzun yıllar görev yaptıktan sonra, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanlığı görevini üstlendi. Kolivar, ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklamalarıyla tanınmıştı.

Kolivar, Habertürk televizyonunda yaptığı bir açıklamada ekmeği "aptal toplumların temel gıda maddesi" olarak nitelendirmişti. Bu sözleri nedeniyle 8 Kasım 2022'de gözaltına alınmış ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanunu'nun 301/1 maddesi uyarınca tahkikata başlanmıştı. Ertesi gün tutuklanan Kolivar, 17 Kasım 2022'de tahliye edilmişti. AKP sözcüsü Ömer Çelik, Kolivar'ın açıklamalarını "nefret söylemi" olarak nitelendirmişti.

Cihan Kolivar, siroza bağlı kalp krizi nedeniyle 67 yaşında vefat etti.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.