Cep telefonunuzda bu ayarı yapın bin 500 TL cezadan kurtulun

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cep telefonunuzda bu ayarı yapın bin 500 TL cezadan kurtulun
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
28 Tem, 2024 / Paz 14:04
1 dk okuma / 6.158 Kez Okundu
| | |

Google Haritalar Türkiye'de radar görebilme özelliğini kullanıma sundu. Kullanıcılar, yol üzerindeki radarları, kazaları ve yol çalışmalarını etiketleyebiliyor. Bu yenilik, sürücülerin hızlarını ve rotalarını daha iyi ayarlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Peki Google Haritalar radar gösterme özelliği nasıl aktif edilir.

Google, Haritalar uygulamasına Türkiye'de yeni bir özellik ekleyerek kullanıcıların yol üzerindeki radarları, kazaları ve yol çalışmalarını etiketleyebilmelerini sağladı. Bu yenilik, sürücülerin hızlarını ve rotalarını daha iyi ayarlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

radar noktaları Artık Görünür

Bu özellikle birlikte kullanıcılar, uygulama üzerinden yol üzerindeki kazaları, yol çalışmalarını, kapalı şeritleri ve radar bölgelerini etiketleyebiliyor. Bu bildirimler, aynı güzergahta bulunan diğer sürücülere uyarı niteliğinde bildirimler bırakıyor. Sürücüler, bu bildirimler sayesinde hızlarını ve güzergahlarını daha iyi ayarlayabiliyor.

Google Haritalar'da Radar Uyarıları Nasıl Eklenir?

Google Haritalar uygulamasında radar bildirimi eklemek için şu adımları takip edebilirsiniz:

  1. Uygulamanın sağ alt köşesinde yer alan "+" işaretine dokunun.
  2. Açılan menüde radar noktalarını etkin hale getirin.
  3. Hatalı veya yanlış bir bildirim eklemeniz durumunda geri sayım süresi bitmeden "Geri Al" butonuna basarak hatayı düzeltebilirsiniz.

Google Haritalar Kullanımı Yasal mı?

Google Haritalar'ın radar noktalarını göstermesi sonrası, birçok sürücü bu durumun yasal olup olmadığını merak ediyor. Konuyla ilgili resmi kaynaklardan herhangi bir açıklama yapılmadığından, şu an için uygulamayı kullanmanın herhangi bir cezası veya yaptırımı bulunmuyor.

2024 Radar Cezası Ne Kadar?

Hız sınırını %10 - %30 arası aşmanın cezası 2024 yılında 1.507 TL'dir. Hız sınırını %30 - %50 arası aşmanın cezası 2024 yılında 3.136 TL'dir. Hız sınırını %50’den fazla aşmanın cezası 2024 yılında 6.440 TL'dir.

 

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.