Cem Garipoğlu yaşıyor mu? Savcılıktan flaş karar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cem Garipoğlu yaşıyor mu? Savcılıktan flaş karar
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
26 Eyl 2024 / Per 13:37
1 dk okuma / 759 Kez Okundu
| | |

Münevver Karabulut cinayetinin üzerinden 15 yıl geçti ancak tartışmalar sürüyor. Karabulut ailesinin talebi üzerine Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verildi.

Münevver Karabulut cinayetinin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen olayla ilgili tartışmalar sona ermiyor. Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar edip etmediği konusu hala netleşmezken, Karabulut ailesi bu konuda yeni bir adım attı. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdiğini duyurdu.

Epözdemir, bu kararın Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut’un talebi üzerine alındığını belirtti. Karabulut ailesi, Cem Garipoğlu’nun gerçekten cezaevinde intihar ettiğinden şüphe duyuyor ve mezarın açılarak bu konuda net bir sonuca ulaşılmasını istiyor. Epözdemir, “Yıllardır süren hukuki mücadelemiz sonucunda alınan bu karar son derece önemli ve sevindiricidir,” dedi.

Ne olmuştu?
Münevver Karabulut, 3 Mart 2009’da Cem Garipoğlu tarafından İstanbul Bahçeşehir'deki bir villada vahşice öldürülmüştü. 5 yıl sonra, 2014 yılında, Cem Garipoğlu cezaevinde intihar ederek hayatına son verdiği açıklanmıştı. Ancak Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar etmediğini, kaçtığını veya kaçırıldığını iddia ederek konunun araştırılması için hukuki girişimlerde bulunmuştu. Bu talep üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Garipoğlu’nun mezarının açılması ve fethi kabir işleminin yapılması kararını aldı.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.