Bunu söyleyemeyen AK Partili başkanlar görevi bırakmalı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bunu söyleyemeyen AK Partili başkanlar görevi bırakmalı
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
21 Eyl 2024 / Cmt 17:04
1 dk okuma / 51 Kez Okundu
| | |

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir-Alsancak’ta yaşanan elektrik faciası ile ilgili konuştu. İki vatandaşın hayatını kaybettiği olayda, belediye başkanlarının vicdani sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Habertürk yayınında İzmir-Alsancak’ta yaşanan elektrik faciası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İzmir’de sağanaktan kaçmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki vatandaşın ölümüne dair konuşan Hamza Dağ, belediye başkanlarının bu tür olaylarda vicdani sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Olayın ardından açıklama yapan Dağ, “Alsancak’ta iki insanımızı kaybettik. Eğer ben belediye başkanı olsaydım, suçu başkasında aramak yerine ‘bu şehrin eminiyim, vicdani sorumluluğu üstleniyorum’ derdim. AK Partili başkanlar bu tür durumlarda bunu söyleyemiyorsa, siyaseti bırakmalılar,” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanlarının Sorumluluğu
Hamza Dağ, sadece kazanın değil, İzmir’deki altyapı ve trafik sorunlarının da belediye başkanları tarafından çözülmesi gerektiğini belirtti. "Başkan olsaydım, İzmir’in en büyük meselesi olan trafik sorununu çözmek için tatil döneminde çalışmaları başlatırdım. Bu tür altyapı sorunlarına karşı gerekli adımları atmak, her yöneticinin sorumluluğundadır," dedi.

Dağ ayrıca, Menderes ilçesi başta olmak üzere İzmir’in altyapısında yıllardır eksiklikler olduğunu ve bu tür trajik kazaların önlenmesi için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini ifade etti. Jandarma ekiplerinin olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü öğrenildi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.