Bu firmalardan mutlaka uzak durun!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bu firmalardan mutlaka uzak durun!
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
09 Eki 2024 / Çar 10:59
1 dk okuma / 1.461 Kez Okundu
| | |

Son dönemlerde gıda fiyatlarındaki artışın yanı sıra, gıdalarda sahtecilik yapan firmalar halk sağlığını tehdit ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu konuda önemli bir adım atarak, hileli ve taklit ürünler satan firmaları kamuoyuna ifşa ediyor. 2 Ekim itibarıyla 'guvenilirgida.tarimorman.gov.tr' adresinde hile yapan firmalar ve ürünleri tek tek açıklanmaya başlandı.

Firmalar Hangi Ürünlerde Hile Yaptı? Son ifşalarda, kekik, bal, sucuk, çiğ adana, bitkisel macun ve zeytinyağı gibi gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapıldığı belirtildi. Örneğin, çiğ adana kebabında sakatat (kalp) kullanıldığı, zeytinyağında tohum yağları karıştırıldığı, kangal sucukta ise kanatlı eti bulunduğu tespit edildi. Bu gibi vakalar, vatandaşın sağlığını ciddi şekilde tehdit edebilecek düzeyde.

Sahte Ürünlerin İfşası Nasıl Gerçekleşiyor? Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada sahtecilik yapan firmaları internet üzerinden ifşa ederek vatandaşları bilinçlendirmeye devam ediyor. Kamuoyuna açık şekilde yayınlanan listeler, ürünlerdeki uygunsuzlukları detaylı bir şekilde paylaşıyor.

İşte o firmalar;

 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir